Jednoduché a vynikající kremrole
Potřebné ingredience
Lístkové těsto Na sníh: 4 bílky, 280g cukru krupice
Postup přípravy
Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.
Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.
Vyválíme těsto, nakrájíme na pláty a natáčíme na ruličky
Nejlepší jsou z listového těsta. Kdo by je chtěl dělat z těsta, tady je recept: 340g hladké mouky, 220g Hery, 1 zakysaná smetana, 1 vejce
Upečeno. Necháme chvilku vystydnout a pak sundáme z trubiček
20 minut mixujeme sníh z bílků.
Naplněno. Mňam.
Výborné jsou i kremrole na slano. Dělají se úplně stejně, jen se ještě před pečením posypou mletou červenou paprikou. Plníme jakoukolv pomazánkou. Na fotce je česneková.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé